DESIGN

Followers

Monday, January 31, 2011

2 Hari yg B.O.W.I.N.G:::......

Fuhhhh…sebb ape as kate 2 ari yg bowing,ermmm….nk kuar xbleh,so duk jer la dalam bilik yg penuh dgn kehijauan ni.(jagn jeles owG Biru)…hehehee….sape kate happy duk kat umh,heyyy tu bkn as okeh….mayb sesetgh owg kut yg suke lepak2 kat umh xsuke kluar…..eeeeeeeee….xsanggup la rse lau hidup camtu……sebenar nya as mmg xsuke duk kt umh,xthu nape,but bukn as xsuke umh tu,tp sesekali as nk kuar,msti de halangan,ermmm……..mayb btul kot DIA halang,cz as kan perempuan,xelok perempuan kuar camtu jerk an…ermmm..tp as nk jugak kebebasan as sebagai seorg yg dewasa,tp ermmmmm……….As sgt2 bersyukur kerana dpat DIA yg sgt menyayangi as,DIA bg kebebasan kepada as dan selalu berpesan,jagalah kebebasan itu lau tersilap langkah tanggung la sendiri…..As pegang kata-kata itu…Thanks mum…….walaupun mama xbg as kluar ngn kawan2 selalu,tp mama bg peluang kebebasan kepada as kan…..as trima kebebasan itu…As tahu mama xsuka kongkong ank2 mama,bg as mama lah yg terbaik……ikut je rentak ank2…….


muke ku yg bowing......

heyyyy2 u…hahahaha……kali ni bkn as nk cite pasal mum as yg cute…….hahahahahha….ni haaaa…selama 2 ari as bowing duk umh,balik kije terus masuk bilik then bukk my lappy,pe lagi, bkk email,fb,mf2u,blog N yg pnting layan suriaFm(suria cinta)hahahah,…jiwang kan..:)..disebbkan as bowing tiada tahap nye,xthu nape terasa nk tgk movie jer…layan je la movie pe yg ade kat youtube janji full….okeh kat bawah ni antara movie yg as tgk……….

~1st Movie~

(Ngangkung)

Msti korang mula2 tgk rse tkut kan,hahaha….as pun sama,sampai pejam2 mata tgk,(wat2 brani)hehehe…tp filem ni,,aduyaiiii makkk aiiii….bkn nyer seram,lawak ade arr…hahha….tergelak as sorg2 dlm bilik tgk cite ni…….huuhu….ape org kate HAntu Moden..hahahahhahahha…..


~2nd Movie~

(Aku masih dara)

Hahahahah..cite ni pun lawak……hahha….tp lawak2 die ade unsur moral ckit….tp ok la bg as,hehhehe….tp sestgh owg tgk cite msti syok kan bab2 tertentu,,,ishhhh,,,,xptt la korang ni……


~3rd Movie~

(Cuti-Cuti Cinta)



Kahkahkahhhhh……haaaa cite ni pun lawak but romantik…huhu….movie ni jugak ade lah filem yg pertama as tgk kat pawagam with my BFF kat KL…..heheheh…….lawak giler arhghhhh…….tppppppppp…hehehhe…mase as kat pawgam ari tuh,ending cite ni,tibe2 jer air mata as kuar,xthu nape….but as cover la,nasib baik dlm tuh gelap…hehehe…..







~4th Movie~

(Magika)




Ermmm….mula2 tgk agak memboringkan la……ermmm….ore kelate kato,cito zame jepon…org klntan kata cerita zaman jepun) hahahahhhaahahha…aduhhh….disbbkan as xtgk lgi cite nih,layan jer laaaaa……






~5th Movie~

(Jangan Pandang Belakang Congkak 2)

Haaaa…ni lagi stu cite,seram tp lawak….ape ke bnde la pengarah ni….hantu2 pun gilakkkk..kahkahhhh……ade ke hantu ade kaki,leh bercakp,leh menari n leh gelak macm tu….xseram langsung……..best lagi as gelak…kahakahakwakakakakaka hey2..hahahahaha


~6th Movie~

(Lagenda Budak Setan)

Huhu…cite ni lagi(mula2 kuar kat tv),as bukannye suke sgt cite slow2 ni,,,heheh….tp kan,as xthu nape ramai sgt yg tergila2 kan cite,nth la…time dirg giler,as xtgk agi cite ni,best lak as komen ,tgk cite pun nk nangis la pe la…….teruk btul la……..TP kan,bile as layan btul2 cite ni,tibe2 air mata as kuar,OMG….hahahaa…..mayb bab sedih kot….ermmm…as ni jnis ssh nk kuar air mata tp asal kuar time as tgk cite ni erk….hahaha….lawak plk….tp mmg btul la kate korang,cite ni best la……saat2 setia,ikhlas,terima seadanya,semua nyer ade lam cite ni…bertuahnye lau dapt seseorg sama macm KASYAH………………aduiiiii sdih la..hehee….oh ya,tgh syok layan cite ni,hp as berbunyi ngn nada msj“Suara dgarknlah aku,apa khbarmu pujaan hatiku”hehehe.(msti sesetgh owg thu siapa dia kan) hey2,,,no2 ok….die teman as jeJ



**Fuhhh……pe lagi erk cite yg best2 yg bleh as tgk!!!!!,abis jer cite Lagenda Budak Setan,terus as layan Suria CInta,,,,…eeeeee jiwang nye then terus ZZZZzzzzzzZzzzzzz………


Saturday, January 29, 2011

♥ K.I.S.A.H T.E.M.A.N ♥

Pertama kali kita berjumpa,
Tidak kepastiannya ternyata,
Diriku dipenuhi soalan,
Ku tiada teman..
Aku terlihat insan yang keliru,
Air yang deras mencermin wajahku,
Engkau menjelma memberi harapan,
Menghulur tangan…

Sempena hari mulia Ini,
Aku tersenyum lalu mengimbasi kembali,
Semua yang kerap kita mengadukan,
Kini jadi bahan rindu yang ku simpan…

Detik masa kini kedengaran,
Aku mengucap selamat jalan,
Kepada teman yang sering menghibur dengan gurauan…


Bagaikan anak yang baru dilahir,
Titisan mata pun mulam mengalir,
Di simpang jalan kita menyebut kata terakhir…
Whoaaa.....hoaaaa...

Sempena hari mulia ini,
Aku tersenyum lalu mengimbasi kembali,
Semua yang kerap kita mengadukan,
Kini jadi bahan rindu yang ku simpan…

Ku hargai semua yang terjadi,
Memang nyata dirimu takkan ada pengganti,
Semoga kita dapat bertemu semula,
Kerana aku yakin engkau akan sentiasa
Di hatiku…..


I U ALL My FrIEnDS

***ermmm...ni sebenarnyer lagu blog as,rse best plk lagu ni....first time as dgr,terus as teringat kat member2 lame as,kat mne la korang semua erk...ermmm....miss btul kat korang,andai waktu boleh diubah,akan as ubah masanye,tp semua nyer dah ditentukan Oleh nya kan:(

tp walaupun kite jarang ketemu,kite msih lagi contct kan,tu jer dpat mengeratkan perhubungan kite....selain ngn hp,as ade jugak tegur2 dierg lam FB(Facebook),kat sane la kiterg sellu borak,nk borak face 2 face,mmg xde masa,semua bz kan.......tp as btul2 miss kat korang,....bile as dgr lagu ni,trus as tgk gambr time skull dulu,Kenangan Terindah bg as,cz kat skull lah kite menghabiskan masa kita bersama,gurau2,kene rotan,bercerita,belajar...kan3..korang rindu x time skull dulu????semua org miss kan....xde org nyer xmiss.....

ingt nk upload gmbr time skull tp hehehehh.......malu la...bukn ape,zaman skull kan,muka mcm ........... hahahhahaha......tp xpe,xde gmbr kenangan dlam ingatn kite masih adekan(bg yg ade la)..

so,TO ALL MY FRIENDS 5C(PERAKAUNAN) SMK PUTERI & MEMBER2 LAIN,I MISS U SO MUCH,As harap kite akan berkawan sampai akhir hayat kite ok.......:) ***

walaupun as xletak gambr semua BFF as kat sini,bukn bererti kamu bkn BFF as, okeh....kamu ade dalam hati as tuk selamanya......U ALL MY BEST FRIENDS :)






Friday, January 28, 2011

..::Chium Chum::..

Chium Chum a.k.a Steamboat

Ape itu chium chum???hehehe…ramai yg xthu ape itu chium chum kan,haaaa ni as nk kasitau,chium chum tuh a.k.a steamboat,huhu..best…tp lau nk makn perut msti kene btul2 lapar..huhuu..lau x,bazir je lau kita mkn chium chum ni….sbb ape as kte bazir,lau kite mkn chium chum ni,harga die kira kepala….hehehe….harga bg as ok la lau nk mkn sambil lepak2 kat ctu…heheh…….harga bg dewasa RM 15.90 N hrga bg kanak2(rsenye 7 thun keats kut bru die kire) RM 9.90…..murah kan(haihhhhh mhall gilerr tuhhhh) BUT hrga tuh blom dikire air tau…..air harga lain plk…..hehhehe……so lau korang p tempat nih,korang leh mkn sepuas2 nyer ngn harga itu jer…..tp jgn bazir lak k,cz lau kite ambil N mkn xabis ia dikire seperti harga pasaran (sesetgh tempat la)……but tempt as p nih,xkire camtu..kire ok laaaa


haa..ni la Syeika,kemaruk nk mkn chium chum

Kali ni as nk cite psal chium chum…huhuhuh….cz, pade 27/01/2011 jam 9.00 mlm,as ngn kawan2 p mkn kat sne,nme tempat nyer Food Village(chium chum).besttttt arrgggghhh …..kitrg mmg dah lme xmkn chium chum ni,last kitrg mkn ketika berbuka puasa 2010……pastu xmkn dah,xde mse kot..heheheh…(padahal poket kosong) ni asal nyer plan dr kawan as yg kemaruk sgt nk mkn steamboat ni,iaitu Syeika…..so die ajk la As,Miratul N Ct a.k.a Sha…huhuh…..semggu kitrg plan nk mkn,cz kene tggu Miratul cuti dulu,lau xde slh sorg antara kami,mmg xkn jd nyer…Tol x kawan2???....so mlm yg dinanti-nantikan as n fren telah tiba….syokkk gilerrr….kebetulan mama as bagi kete,so as la kene p ambik smua kawan2,but Ct kne p sdnri,umh die jauh nk ambik,(sori yeee)….


jum2 kite pilih yg mane stu kite nk...hehheh

Byk x kitrg ambik?????hhhahaha........

tibe jerk kat sane,kitrg order je la…heheheh…..time nk p ambik mknan tu,wowwww…….nasib baik xde owg,senang ckit nk pilih….xsampai 10 minit,owg datang serbu kedai die…hahahahha…….sambil mkn tuh,kitrg snap2 la gmbr dulu,kenangan kan..hehehehe….tp xbyk pun….sekadar yg mampu jer,bkn ape,semua nye sibuk nk mkn jer…….



K.A.M.I
Syeika ~ Alisha ~ As ~ Miratul

Syeika & Alisha


mkn punyer mkn cite punyer cite..hahhaha…,ade je bnde yg kitrg borak msti ade unsur lawak..hahaha(sakit perut bkn kerna mkn byk but kuat sgt gelak)..hahahha….fuhhhh kenye molek(sgt kenyang)hehehe…..tp kan..ermmm…xthu nape,tibe2 jer as xde selera nk mkn,aduhhhh…..rugi btul….mayb bdan as xbrapa nk sehat kot…..tp xpe.as enjoy btl la mlm tuh…hehhehehe….tp nasib baik kenyang kan……kitrg borak punyer borak,xtgk jam,aiyaaa.,,,lewat gilerrrr tuhh……dah nk dekat kul 12 mlm…huhuh…kitrg mkn la cpat ckit,cz byk lagi xabis,ermmmmm……(last2 xabih jugak)..hahaha…..tggal je la….(jgn tiru kitrg yg membazir ni ye)


haaaa..ni pinggan as...licin.(licin ke).hhahaha

makanan yg kitrg xhabis nk mkn(xlarat)

ok las….tu jer dpt as cite pasal kitrg mkn chium chum ni……nantikan cerita as setrusnye okeh…….disebbkan ramai member as cuti,byk la aktiviti as kali ni….as pun trut ambik cuti jugak..hahahah…….k las korang,,,bye2….muaHHHhhhh..(eeeeeeeee..selalu nyer geli..hahahaah)


Tuesday, January 25, 2011

Poning2 my work.....

haaaa..ni meja As..huh..sori selerak ckit,kije kan(biasa la)

Aduss..ermm..ari n nk kate bz,xjugak,tp kije as bertinbum2 kene sttle b4 tuan die ambik…alaahiii…dah la file die dah hilang,as kene taip N edit blik..ermm…lotih2..tp nasib baik tuan die tggal,fuhh…..hati mmg mlas nk buat,tp tu kije as,terpaksa kene buat sampai siap n sempurna..huhu….taip punyer taip,edit punyer edit,print punyer print…akhirnya siap jugak…hehhe…syokk gilerr…tp settle kije yg tu,ade job len plk…aduyaiiii….tiba2 big boss kasi satu kertas nk kene taip…ermmm…tp yg ni senang jer….ckit pun ckit…huhu….Taip,Edit,N masuk gmbr….kejap je kije ni siap….jap agi ade plk kije len…fuhh..ponat2…tp nk wat camne kan.tu dah kije as,belasah je la….kadang2 mlas jugak nk buat,as tggal jer ath meja tu..sampai mood rajin datang……but rajin ke mals ke,tetap kene buat……..hhhha…


hahhah..ni my bos,tdo jer cz xde kije nk buat..cayaAAllhhh

ni meja my kazen(tgk kije die fb je padahal kje bertinbum2)

At 3.15-4.00 pm ~25/01/2011………..skli lagi kitrg kene serang oleh customer..makkkk aiiii….pusing kejap kepala nih,watt tu wat ni,,erm…..ni pun ade lagi xtaip…aduiss…taip lagi…nasib ko la as,xnk tukar kije kan..hhehehhe……k las,as nk buat kije dulu b4 blik…..byk agi nih…tata korang…c u again….

Monday, January 24, 2011

Nasib Kamo La Stereng OOoiiIIIiiiiii.......

aS lak xsaba nk bawak kete die...huhuhu....stereng ko tggu den yeee:)

Heheheh..stereng2…haha…camne nk mula erk,ermm….post kali ini as tujukan khas tuk fren as,..hehe…bkn ape,die nk sgt pegang stereng kete die,tp xthu nape tarikh yg sepatutnyer die mencuba nasib baik tu cancel,terkejut jugak as dgr…..ermmm…nasib2..as dah angan2 dah,kalau laa die lulus,nk p jln2 ngn die,as duk tepi,heheheh….tp lam hati as tkut jugak org baru leh lesen P nih bawak kete…hahahaha……tp apakan daya,nasib xmenyebelahi die..huh…tp as harap die lulus la,senang ckit nk kuar…hahahah(de motif nih bg semngat)….tp ermm…lame lagi la nk tggu die bawak kete ngn rasminyer…

haaa..ni die Alisha Sha,hnyer mampu bergaya dlam kete jer:)

die kate lau die lulus dia nk buat pulut kuning…hahahhaha….tergelak den,…as dulu pun xbuat pulut kuning,just dapat tahniah dr my mum jer..hehehee…mayb zaman skung kot,wajip buat pulut…hahahhaha…tp ok la…lme jugak as xmkn pulut ni…..buat byk2 tau.....huhuhuuh


kete alisha Sha tggu mase nk gerak jer ni

P/s to Alisha Sha: hahaha..amcam ekau suko ko tdok…hahahaha..ponat den !!!!!!

Die Datang LAgi!!!!!!!



ermmm..msti korang tertanya2kan ape die yg dtg yg suke sgt ganggu hidup asL…bnde ni as kena sejak dibangku sekolah lagi rsenye,xthu la,nape bnde ni dtg kat as,pdahal adik bradik xde plk yg sama cam as,hnyer as sorg jer yg dpt bnde nih,sedih sgt2……….kalau bnde ni dtg ganggu as,msti as xleh focus pade sesuatu bnde ,cz ia serang ngn tiba2 but pergi pun ngn tiba2…ermmm…tiap kali as diserang bnde nih,msti kena tdo kejap,setgh jam pun ok la didlam keadaan yg gelap….


as try mkn panadol,tp xjd jugak,sampai skung lau minyak angin as tertinggal dimane2 msti as beli yg baru,lau dompet as xde minyak ni,ermmm…ITULAH DIA MIGRAIN….nasib la,xleh nk buat ape dah,as sedih sgt,bukan ape,kalau ia serang as,lau mkn ubt tu sembuh xpe la jugak,ni x,berhari2,mula2 kanan,pastu p kiri,pastu die dtg blik p kat mata n leher,hanye Tuhan je perasaan as time tuh,guling2 pun ade,kadang2 tuh,pernh jugak as letk ais,tahan kejap,esk dtg blik………selama as tahan sakit ni,as xpernh p hospital,Cuma as pernh p berubat kampong jer,ermm…time as p tuh,as bernasib baik,cz bnde yg serang as selama nih,dah nk p ke saraf otk,mayb mcm2 leh berlaku kalu xjaga kan…..ustaZ ade jugak bg as ubt tahan sakit,tp hnyer untuk sebulan jer as mkn,pastu as xambik ubt itu,bkn xok,ok ubt tuh,tp tmpt nk p beli ubt itu,bkn nyer dekt,jauh,40 minit dr umh as,sejak as mkn ubt itu,as langsung xsakit,bnde tu pun xdatng,lepas jer dalam semggu dua as stop ubt tu,bnde tuh serang as lagi….sedih gilerr time tuh,smpai skung as bertahan ngn minyak angin,



posisi migrain bile ia serang as:(

mcm ni la kedudukan as bila ia datang:(



selain as kerna tahan,as kerna berpantang xleh mkn laksa pinang,asam pedas,tomyam N mkan mkanan yg mngandungi bunga gantang,daun kalsum(xthu btul ke x nme die)hehehehheN serai…..tp kan,semua mknan tuh,semua nyer as punyer favorite tau….ermm..tp nk wat camne kan,lau as mkn bnde tuh ari ni,ahh tgk la esk atau lusa,grnti as kerna serang…….


Kat bawah ni sedikit info tentang penyakit migrain,as bce kan,ade la 60% sama mcm as….


~~PUNCA-PUNCA SAKIT KEPALA~~


*Ketegangan

Keadaan ini boleh berlaku kepada sesiapa sahaja, terutamanya lelaki. Mereka yang tidak bijak mengurus dan mengendalikan masalah sendiri terdedah kepada sakit kepala jenis ini.

*Pengambilan ubat-ubatan

Mengambil ubat tertentu untuk meredakan kesakitan boleh mendedahkan seseorang kepada sakit kepala. Pengambilan makanan yang mengandungi bahan monosodium glutamate atau MSG, kafein dan alkohol boleh menyebabkan sakit kepala.

*Penyakit Metabolik

Kekurangan gula di dalam tubuh, kurang darah, kegagalan fungsi ginjal dan hati boleh menyebabkan sakit kepala.

*Kecederaan kepala

Kecederaan kepala disebabkan kemalangan atau kecederaan yang serius boleh menyebabkan pendarahan di dalam otak. Pesakit perlu menjalani skan otak untuk rawatan lanjutan.

*Inflamasi salur darah di kepala dan otak

Keadaan seumpama ini terdedah kepada wanita berusia 50 tahun ke atas. Sakit kepala yang dialami boleh menyebabkan mereka menjadi buta, muntah-muntah dan strok. Jika dikesan awal, mereka akan diberi ubat-ubatan steroid.



~~P
ANDUAN UNTUK MEREDAKAN SERANGAN SAKIT KEPALA ~~


> Berehat seketika dengan berbaring.

> Baring di atas katil dan pejamkan mata untuk tempoh kira-kira setengah jam

> Elakkan terkena cahaya terang atau pancaran matahari.

> Berehat dalam sebuah bilik yang gelap atau samar-samar kerana keadaan yang terang benderang boleh menambahkan ksakitan pada kepala.

> Ketulan ais atau air sejuk boleh meredakan sakit kepala. Ambil sehelai tuala dan masukkan ketulan ais di dalam tuala kemudian lekapkan tuala pada mata untuk beberapa ketika.

> Jika keadaan sejuk tidak mredakan, cuba gunakan air suam. Ambil sehelai tuala bersih dan basahkan dengan air suam kemudian lekapkan tuala pada mata selama kira-kira setengah jam.

> Fikirkan perkara positif kerana sebahagian besar sakit kepala berpunca daripada tekanan perasaan dan gangguan.


***kadang2 bg as semua ni dah jadi kebiasaan bg as,yg pastinya,minyak angin selalu ade dgn as,xkire as berada dimana,tanpa minyak angin itu,mayb as xkn tahan dengan sakitnya,ITULAH DIA MIGRAIN YG SELALU MENGANGGU HIDUP AS,As Hepi Bile Ia pergi N As akn sedey Bila Ia Datang***

Saturday, January 1, 2011

<<::Wali Band 2011::>>

Tiket kitrg RM20

Kali ni tahun baru as sambut bersama wali band the konsert….happening giler argghhh….mula2 tuh mmg malas nk p dah,cz pagi tu hujan kan,mlm xthu la camne…tggu punye tggu,magrib tu kawan as kol dah on the way….makkk aiii awal giler..huh..tp takut jaln jem kan,kne p awal..hehehe….tp nasib baik mlm xhujan....as p la…b4 masuk stadium as mkn dulu kat kdai kazen as….layan mkn,tp rse nyer org xla rmai seperti yg dijangka…biasa jer,parking pun senang nk dapat……pas siap mkn,kitrg msuk stdm,nk masuk pun aduihhh….kne asingkn popuan ngn lelaki n fmily,tp kt dlm stdm bleh plk campur…..urusan yg xstrategik langsung,b4 konsert bermula,ade ckit masalah teknikal,aduihhh..lambat btol nk mula,dah la suh kitrg bgun blik dr tempat duduk kitrg cz bkn fmly…..ade ke ptt,lau nk buat g2,buat la dr awal,ni kan dh jd masalah……pengurusan xbtol…haihhh….tp kitrg xbergerak pun,cz xkn die nk halau kitrg kan,tiket kitrg bayar ape,dah la stage die rendah sgt,hnyer nmpk kepala……huh…tp tu pun nasib baik kitrg bgun p blkng ckit,lau x mmg x nmpk la………dengan kekalutan yg dihadapi.kitrg tertggal camera,aduhhhh,gimana bias lupa ni…terpaksa gne camera yg xsebrapa ni…huhu…tp as hnyer ambik vdeo jer,gmbr mmg langsung xnmpk…….jum kite layan vdeo yg as dah upload kt bawah ni….;layannn…zazzzz



ct + aS

selepas habis Konsert


ok la pade xde tu kan..hehehe


video
Konsert Wali Band at Stadium Mohd Ke-IV

Bye Bye 2010,hye hye 2011


yepIIiiii..seronok nyer dah masuk tahun baru,maka dengan ini genap la umur as 22 tahun..aduihhhh…..tp as msih lagi 21..hehe…xckup bulan lagi,..cepat nyer mse berlalu,umur pun dah makin hari makin meningkat,parca pun lo ade….heheh…amacam,korang dah capai ke azam 2010???????hah as??as ntah la,xthu nk ckp,cAPAI ke tidak,as still cam dulu,heheh….Mesti tahun 2010 ni byk kenangan manis antara korang kan,N pahit pun ape kurang nyer,as pun xthu nk ckp pe,cz 2010 ni mmg penuh kepahitan bg as walaupun manis nyer ade,tp pahit menguasai mnis nyer……tp kan 2010 ni,ade jugak baik nyer,cz tarikh lahir as 10/10/89,so nk cntik lagi,10/10/10,triple tuh…hhehehhe…cntik


tp as lngsung xhepi time tuh,bkn ape,knape hari lahir as mcm2 perkara terjadi,contohnyer kemalangan Ngeri Bas Delima…mak aiiii…tkut as tgk,ramai yg jugak yg meninggal,cedera pun ade….kepada yg terselamat tu,bersyukurlah kerana anda msih selamat….kepada fmily2 arwah,takziah as ucapkan….yg pergi tetap pergi,yg masih hidup ni.teruskan hidup ok,,,,di kesempatan ni jugak,kat bawah ni ade sedikit gmbr2 as ambik dr internet untuk tatapan semua ttg kejadian Bas ekspress pada 10.10.10……..
















selain itu juga,ngn tarikh keramat lagi cun lagi menawan,10.10.10.satu perkahwinan yg berlangsung ngn serba simple tetapi meriah…..(as ingt dah dpt kahwin tarikh ni..heheh..) memori paling indah buat angkasawan pertama negara, Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor Sheikh Mustapha kerana detik itu, dia akan diijabkabulkan dengan permaisuri hatinya, Dr Halina Mohd Yunos


























DEngan kesempatan ini,as ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2011…..SEGALA KENANGAN KITE PADA 2010 BIAR LAH IA PERGI NGN SEMPURNA TANPA MENGHANTUI KITA LAGI….


Ini antara gmbar2 tragedi yg menimpa penumpang Bas Ekspress…

10.10.10 Tragedi Bas Delima Ekspress


yang ni paling as takut nk tgk....semua hancur:(

Dalam dok bersuka-ria bergossip, ada juga yang berduka...sekali lagi melibatkan bas ekspress (Bas Delima Ekspress). Kali ini angka yang lebih besar; 12 Maut di tempat kejadian dan lebih 40 cedera. 10-10-10 akan terpahat lagi dalam sejarah tragedi melibatkan bas ekspress

Tunggu 12 malam - Nightline di TV3 mula menayangkan keadaan di tempat kejadian. Keadaan Bas Ekspress Delima cukup mengerikan. Terbalik, dan menghempap habis sebuah kereta Myvi. Bayangkan betapa laju bas itu sehingga boleh terbabas dan terbalik di lorong bersebelahan. Habis semua disapunya. Even the highway dividers can't stop the bus!

~~~sesuatu perkara yang terjadi,bukanlah kehendak kita,mungkin ade hikmat disebalik itu,itu semua kuasa dari Maha Esa......kita pun xtahu bile kita akan dipanggil kan...so beringat2 lah,bahawa Tuhan itu ADA>>>

███▒█▒█▒█▄█▒█▄█▒█▄█
█▒█▒█▀█▒█▒▒▒█▒▒▒▄▄█
★★★★★★★★★★★★
...█▀▌█▒█▀▀▒█▒█▒█▒▒
...█▒▌█▒█▀▀▒█▒█▒█▒▒
▒█▒██▒█▄▄▒█▄█▄█▒▒
★★★★★★★★★★★★
▒█▒█▒█▀▀▒███▒█▀█▒▒
▒█▄█▒█▀▀▒█▒█▒█▄▀▒▒
▒▄▄█▒█▄▄▒█▀█▒█▒█▒▒
★★★★★★★★★★★★
▒▒▀█▒█▀█▒▄█▒▄█▒▒▒▒
▒▒▒█▒█▒█▒▒█▒▒█▒▒▒▒
▒▒█▀▒█▒█▒▒█▒▒█▒▒▒▒
▒▒▀▀▒▀▀▀▒▒▀▒▒▀▒

BABAI 2010...........♥ ♥ ♥

TAHUN NI LAGI SEKALI KITA MEMPUNYAI TARIKH CANTIK IAITU 11.11.11,

CANTIK KAN......KITA SAMA2 SAKSIKAN APA YANG BERLAKU PADA TARIKH TERSEBUT,ADAKAH SAMA SEPERTI 10.10.10.

OH TIDAKKKKK.....HOPE SEMUA SELAMAT DI DUNIA DAN AKHIRAT....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...