DESIGN

Followers

Saturday, April 17, 2010

mungKinkah terJadi :(

Mana mungkin terjadi
Mana mungkin terjadi
Terpadu cinta kita berdua

Mana mungkin ku dapat
Mana mungkin kau dapat
Diriku dan dirimu menjadi satu

[*]
Kau ada yang memiliki
Aku ada yang memiliki
Walau kita masih saling menyayangi

[**]
Kau disana aku disini
Satu rasa dalam hati
Namun hanya kau yang kusayangi
Mungkinkah terjadi

Oh adakah mentari pagi
Datang menyinari diri
Katakan haruskah cinta mesti terbagi

Manakah mungkin ku dapat
Manakah mungkin kau dapat
Terpadu cinta kita berdua

Kembali ke [*]

Kembali ke [**] 3x



*Mari sama-sama sedekahkan Al-Fatihah utk Achik Spin yg telah kembali ke rahmatullah petang tadi akibat kemalangan jalan raya..Al-Fatihah:(*

**SEREMBAN 17 April – Artis terkenal yang juga vokalis kumpulan Spin, Abdillah Murad Md. Shari atau lebih dikenali sebagai Achik Spin, 28, meninggal dunia dalam satu kemalangan ngeri di KM 14 Lebuh Raya Kajang Seremban Sdn. Bhd. (Lekas) dekat sini petang ini.AL - FATIHAH.


****sedey tul bile as dpt thu brita nih.....nk wat camne Allah lebih sayangkan Dia....ptt la sejak menjak ni ,as suke sgt layan lagu arwah achik ni....ermm.....lagu diatas salah 1 nyer....

Friday, April 16, 2010

Btul ke????

Btul ke die lupa??atau die buat2 lupa????smpai skung as lom temui apa mksud tersirat tuh….ermmmm..apa erk????aduhh…..as ade tnyer die buat kali terakhir,die kate lupa…leh trima ke?????as mlas la desak or paksa die…nati kan xpsal2…as N die putus kawan…fuh….as xmo sampai ke situ……….aduhh…apa ptt as buat erk????btul ke tindakan yg as buat ni..ngn berdiam diri semntara waktu ngn die…..die pun xde komen pepe ttg hal ni,minx maaf pun x ngn as,nmpk sgt as sorng jer terhengeh2 dalm hal ni….mayb kut….ermm…myb btul kut cre as ngn berdiam diri ngn die tuk semntara waktu ,sthun,10, or selamanya………..as harap ni lah cre terbaik tuk as N die……..(ishhishh mcm couple plk…)ooooo no no…..as msih waras lagi……okey…skung as nk tenang hati as yg nth pape ni…as nk lupakan apa yg terjadi……….insyaAllah semuanye akn pulih seperti sedia kala…..ermmmm…….

wHy mE!!!!

Ermmm…knapa as selalu sedey erk????as pun xfhm knpa as selalu camni,kwn2 as pun ckp as selalu jiwang,sedey memajng…..slh ke as nk luah Or kongsi persaan as ngn semua org????slh ke as nk minx pendapt ngn semua org???/ermm….mayb kadang2 tu as terlalu ikut perasaan as tanpa pikir perasaan org lain…..tp as xde niat pun nk sakitkan hati sesorg itu,btul ke as selalu sakitkan hati org ngn perangai as camni?????lau btul ,As minx maaf byk2…..lau seseorg itu terase ngan perbuatan as…as ni bukan nyer jenis suka buat org di sekeliling as sedey,biar lah as sorang sajer yg sedey,as sorang jer yg tnggung keperitan di hati as…luka ditangan semua org nmpk,luka dihati hnyer Tuhan jer yang tahu…setiap kali as sdey,msti as layan lagu sedey jer,cz hati as akan tenang bile as dgr lagu2 slow…..then air mata as pun mngalir bile t’kenang kan sesuatu yg berlaku di luar jangkaan…….mayb sesiapa yg blum knal as,mungkin dierg kate as ni seorg sombong,kurang didikan,xthu hargai sesuatu yg diberi,xdpt trima kenyataan…btul ke as camtu????btul ke apa yg dianggp itu adalah diri as?????????dierg silap,as bukan nyer jnis mcm tu,hnyer org2 yg dekat ngn as jer thu perangai as yg sebenarnya…….KENAPA DIEORG XFHM AS,KENPA AS SELALU DIPERSLAHKAN,KENPA AS YG KNE TANGGUNG SEMUA NI,KENPA AS YG KENE LALUI SAAT2 CAMNI?????WHY!!!!WHY!!!!WHY ME!!!!!!!!

Thursday, April 15, 2010

aKk ZeTty mMg baik

yepiiiIIii.....korang msti pelik kan,nape as tibe2 hPPy ...huhu.....as happy bkn ape pun,cuma nk bgtau jer,as Ngan akak Zetty dah ok...kitrg dah sttle mslah kitrg,ala bkn besar pon,kecik punyer hal,as jer yg besar2kan.....xptt btul as buat akk zetty camtu,tp,walaupun kitrg dah ok,as msih lgi tertnyer2,KENAPA??ssh sgt ke nk bgtau apa sebb nyer??as akn trima ngn hati terbuka lau sbb nyer itu m'gembirakan hati seseorg...kenapa akk xnk bgtau???as NK sgt2 tau.....tp mlang akk Zetty xmo komen,,(ptt ke as tnyer lagi apa sebb nyer),ermmm.....xpe la g2 gak,cuma as xmo la,hal kcik as ngn akk Zetty putus kwn,as xnk putus kawan tuk kali ke-2..akk mmg ckup baik ngn as,as jer yg salah sangka ngn akk,SORI akk....tp as mmg sedey btul td,tu kali ke-2 as mngalirkan air mata as tuk kwn baik as(wlau ssh nk kuar),xthu nape,bile bce komen akk Zetty,air mata as mnglir,hnyer miratul jer yg teman as saat itu,as mmg xleh nk tahan bile bce komen tuh walaupun ia xseberapa......as thu akk Zetty pun sedey kot(xthu la tu kan)ermm.....as ingt xmo blas komen die....tp bila pikir blik,as kne blas gak....cz,msalah xkn selsai lau kite pendam jer lam hati kan(wat sakit jer)....ermm......as bls komen akk smbil as nangis,teruk btul as kan,as yg timbul msalah,as plk yg nangis2........(xptt2)...skunk kitrg buang buku buruk tu,then bkk buku baru ambik penanda skli..huhuh.......TO : Akk Zetty; As minx maaf byk2 ok,as xsepttnyer wat g2 kat akk,akk cukup baik ngn as,as pun xthu nape tibe2 jer as jd sentitif g2,mayb as terlalu ikut perasaan as kot,,,,,pepe pun,As harap bnde ni xkan terjadi lagi ok.......as terlalu sayangkan persahabtan kite,best fren 4 ever(tuk miratul jugak...tq ye teman as saat as sedey)....tp perkara yg as btul2 xsangka,bile as sedey,ramai plk yg kol N msj as,MR Ayie,MR Shahrul...akak waniey then pling pnting..Akk zaya,..sempoi habis.....kesempatan ni jugak ,as nk ucapkan HEPI BIRTHDAY kt kak zaya...huhuhuhuh

Khas buat Akak Zetty:)

Sahabat Sejati

Ku biar kalam berbicara
Menghurai maksudnya di jiwa
Agar mudah ku mengerti
Segala yang terjadi
Sudah suratan Ilahi

Ku biarkan pena menulis
Meluahkan hasrat di hati
Moga terubat segala
Keresahan di jiwa
Tak pernah ku ingini

Aku telah pun sedaya
Tak melukai hatimu
Mungkin sudah suratan hidupku
Kasih yang lama terjalin
Berderai bagaikan kaca
Oh teman, maafkanlah diriku


Oh Tuhan
Tunjukkan ku jalan
Untuk menempuhi dugaan ini
Teman, maafkan jika ku melukaimu
Moga ikatan ukhwah yang dibina
Ke akhirnya

Aku tidak kan berdaya
Menahan hibanya rasa
Kau pergi meninggalkan diriku
Redhalah apa terjadi
Usahlah kau kesali
Mungkin ada rahmat yang tersembunyi

video

Wednesday, April 14, 2010

why !!! why !!! WHY.....

Ari ni xthu nape as jdi sedey camni……mse as dtg kje td,.as cek as punyer fb,nth nape tibe2,as terase nk bukk fb best fren as ni,bkn ape,as trima email dr kwn die,kwan die komen die punyer gmbr,as nk tgk la gmbr mne kan,tp as xleh bkk,as rse pelik la,knpa xleh bkk,sedangkan kwan2 die N yg lain leh bkk album tu,as ade gak try bkk fb as yg lain n tgk album tu,bleh jer bkk,as xthu nape…mayb die block nme as kot….bnde ni dah lme sebnarnyer as thu..,tp,pg td ,as pun xthu knapa as sentitf sgt nk thu knapa die block nma as……as jd tertnyer2 la..kenapa harus nme as yg die block?????as ade buat salh ke ngn akak(best fren )????lau as ade buat salah ngn akak,as minx maaf la….as bkn nyer sedar kesalahan as,….hnyer tuhan jer thu perasaan as time tuh…as btul2 sedey td,nk nangis pun ade,tp as tahan cz tempat kije kan….nk kongsi kesedihan as ni,as post la kat fb as,ramai yg tertanyer2…”sape die erni”tp as xbgtau la nme kan..mne leh kasi nme,mne leh malukan kwan kite sendiri,so as bg klu la ckit2…as xsangka la plk post tu jd perhatian ramai termasuk la DIE(akak)…die pn komen,tp die xperasan lgi yg post tu as mmg tuju kat die…..lama2 tuh,mayb die baru perasan,then trus stop komen……as pun xthu nk cakp pe lagi…..as mmg byk sabar dengan die,as xthu la die byk sabar Or x ngn as….ermmm….pastu ble as blik kije ptg td,as bkk la fb,tgk keadaan kan,as xsangka la plk serius smpai camni sekli…….ermmm….bile as tgk kat home fb as,ade sesuatu yg die post….as bce la….post tu mmg btul2 die tuju kat as,bile as tgk album yg die block tu,dah on blik,knapa die on blik????kes as post komen tuh ke die on?????as rse ,die xspttnyer on cz tu hak die.as hnyer nk thu knpa as yg die block……bukan suruh die on album tuh….as hnyer nk thu APA SEBABNYER die block nme as…tu jer……salh ke nk thu sebbnyer????as xthu nk cakp pe lagi,air mata as tibe2 jer mngalir,nasib baik miratul cool kan as(tq ye miratul)skung,as ngn die..ermmm….as dah ambik keptusan xmo gangu die lagi,tp U stiLL mY the beST FRiend:(:)……as tetap hormat akn die…To: AKAK ZETTY;as minx maaf,apa yg as post td,mayb time tuh hati as trse skit sgt…..as bukan ape,as hnyer nk thu jer,KENPA AS AKAK BUAT CAMTU????????

Monday, April 12, 2010

Setahun dah upenyeRrr :):)

Fuhh..as hmpir trlupa…..12/4/10 dah setahun as kije kt SEE…as kije biase jer..hhhuh..sebagai Graphic Designer Asst….(graphic la sgt wlaupun xpernah buat)..huhuhu….selama as kije kat SEE ni ade yg mnis,ade yg pahit,..hehehe….rse syg plk nk tggl kan kije as ni….xthu nape,bile as pkir blik kan,sape xnk kije lbih pde tuh kan,gaji lumayan,dapt beli kete,umh..N lain2………tp as bersyukur sgt dapt kije ni(bos pun ok)….biarlah apa org nk kate..janji as cr rezeki yg halal…..ade jugak customer as bg cadangn,kije2 kosong….tp as buat xthu jer…..mmg btul2 as sygkan kije nih….wlaupun ade ssetgh org kte,”sampai bila nk kije camni,xnk ke hidup senang esk2”..btul jugak kate mereka tuh….tp xbleh la mereka hina kije as ni……..as rse semua kije ok jer….as hepi sgt time kije,lbih2 lgi bile buat asigment nurse,dapt la ilmu ckit time buat tuh……hhehehe…..mak cik2 n akak2 nurse pun sporting gile…heheh….best sgt layan dierg….walaupun ade setgh2 yg cerewet tu as xkesah la sagt……as sedey sgt bile setgh org tu memperkecilkan kije kami,slh ke kije yg as buat tu???miskin sgt ke kije tuh????sampai as,kadang2 tu kan,tertekan sgt,bila ade org cuba bg cadangan kije tmpat lain,lebih bagus dr kije nih……..siap bg laman web lagi suruh as bkk N isi borang,tp as abaikan, cz as mmg xde niat sedetik pun nk tgglkan kije nih…..lau as tggal kan kije nih,as tertanyer2…..boleh ke aku dapt bos yg baik ,cool,sporting mcm ni lepas nih????????gerenti xboleh kn……….bg as,my bos adelah yg terbaik bos2 yg as jumpa sebelum ni…..,dierg layan kitrg baik sgt,lau kiterg buat slh ke apa ke,dirg tegur dengan cre yg baik….as pernah gak buat salah….manusia mne xpernah buat clap kan….tp as dah minx maaf dah…ermm…kesempatan ni juga,as nk ucapkan Tq sgt kat Abah N kak wanie cz beri peluang kat as kije kat ctu…lau x,mayb as xkije lagi kot..huhuhuh.....

I LOVE MY JOB AND MY BOSS. THANK YOU FOR EVERYTHING

Try punYer pasal....

Yeahhhhhh…..setelah sekian lme as xupdate blog ni,mcm2 hal berlaku…huhu…..ni pun as terpaksa buat blog yang baru cz yg dulu nth pape as main sampai smua gmbr as,N segalanya xde…(gatal tgn sngat nk main kan..ni las padahnye)heheheh…konon2 nyer nk try la kan…hu..tuptup….pas tekan 1 bnde nih…trus blog as berubah,as cuba gak try nk kasi blik pade yg asal…..tp..ermm…penat jer as cr punca die…tp as xjumpa…as try gak minx tolong ngn miratul(best fren as).die pun xjumpa….so.atas nasihat my fren..delete jer account tuh then buat yg baru…..ni lah hasilnya…hehehe…gembira bila leh buat blik….huh…tp penat la ckit,semua post2 as yg dulu as terpaksa copy n paste kat word……bile as bkk yg baru nih….as letak je las….senang kan…huhu…tp sampai skng,as like sgt blog as yg dulu…xthu nape…mayb dah byk as buat kot…hehe…xpe2…ni pengajaran buat as…hehe…xmo main try2 dah pasni…hehe….skng blog as dah berubah wajah N web pun dah ubh….dulu asyadina.blogspot.com……skng blog as yg bru http://syasdina.blogspot.com/......ckit jer yg berubah…huhuhu…..syasdina tu as ambik ats dasar nme ank2 buah kesayangan as…huhuhu….cntik kan….

Sunday, April 11, 2010

2 monthS is very sAd :( :(

SATURDAY APRIL 3, 2010


as bru jer dpt gaji dr majikan as pada 29/03/10.......mula2 hepi la kan,sape xhepi dpt duit...hhehehe..tp as hepi jap jer......bkn ape,tuk bulan ni N bulan depan,as kire2 kan...mmg ngam2 xde lebih xde kurang...sedey tul tuk 2 bulan ni.....korang jgn ingt as pakai duit tu tuk beli brang xberfaedah plk ok...as gune duit tuk bayr brodband ni,byar loan lagi,bayar kutu lagi,kasi kt mama ckit (wajib kasi bg ank yg dah bekerja) then byar hutang mama...heheh....bkn hutang pe tau..as hutang time as nk beli laptop la...as byar kat mama tiap2 buln..(da nk abis da bulan depan...yyYYyyyyIIiiiiiiiPPpppppp)...pas abis byar laptop baru dapt bernafas semula,fuhh...(lega)...nasib baik mama as tolong +kan yg mne xckup(tq ye mama).....as rancang nk beli kmptr LCD screen plk jap agi...hhuhuh(rancangan baru)...laptop ni as gne time nk p mne2 jer...kat umh as pakai jer kmptr tu jer senang...kan.....tp yg tuh xthu laa.....Bak Kata Pepatah " lau ade duit semua jaln kan....lau xde semua lari kan" ahahahahaha.....:)

"April Fool's Day"

THURSDAY, APRIL 1, 2010

Ari ni 1/4/10........as bru jer strt kije ari ni,selama 2 hari as cuti semperna Hari Keputraan Sultan kelantan......2 ari cuti tuh,as xp mne2 pun....boring giler duh umh,ngadap my laptop jer dr pg sampai mlm,mlm sampai pg...(teruk kan)hehhe....nk wat camne dah xde bnde nk buat...huhu...so laptop lah peneman as...tanpa laptop mayb as tdur kot seharian...hehhee......nk kuar ngn teman2,teman2 merantau semua....snyi btul tanpa kawan nih,.....hehehe..so hargailah kawan anda selagi ia menghargai anda..hehehe.....ermmm....hah korang nk thu x....mse as dtg kije td kn,as bawak air kan,tiba2 air as jtuh kn kedebuTtttt...so my botol orange ku kn pecah....wwuwuWWaaaaa......dah la ssh nk cr warne orange tuh....mama as dah janji nk beli yg baru...huhhu....wUUWaaa...as xkire ,as msti cr wner orange jugak......xkire dimana ia berada...heheheh....usaha tangga kejayaan......

Sekitar JomHeboh ~2~

SATURDAY, MARCH 27, 2010

Samat pagi semua….as taip time pg b4 nk p kije,nth xthu la nape tibe2 bgun tdo trus rse nk on9..huhu…tp as on9 kejap la pg ni,pastu as nk p umh kak wani,ade akikah ank sedare die…hu..pastu p kije la…lau kije,lau x,kitrg merendek je kat jomheboh…heheheh…….sampai umh kak wani, lom sempat mkn,ade emngecy kol dr kak wani,msa kitrg sampai umh kak wani tu,die xde,p kdai,selisih jln la kot,kiterg mkn la ngn cepat sampai minum air xturun ke perut,,hehehheh…sampai kdai,tgk kak wani xde,selisih lgi…(mayb xde jodoh kot)hehehe….kitrg buat la kije ngn sepenuh hati,…..kdai ttup la lau bkk gerenti xleh buaT kije………..lepas settle kije,as msj la kat kak wani,

As : u camne jomheboh???……

kak wani : L xtau la….ramai lagi org..isk..isk..)

as :plk….agak2 u sempat x tgah ari ni????lau sempat kitrg(as N kak jiha) leh tggu

kak wani : u,I xg la..xpe la u olzowg mude g la……I xleh tggal ni……blablablab…

pastu as n kak jiha p la ber2 je :(….lau kak wani join skli kan best…ermm..tp nk wat camne kan….ari ni as p,sakan as beli,huhu….sampai xckup tgn…best gile dpat beli apa yg as nk…kitrg jln2 sambil posing2 kat sne……bile lagi kan..kat bawah ni ade bebrapa gmbr yg as sempat ambik..huhu…nk lalui semua ni bkn mudah,as main redah jer…hehehe…lepas blik dr jomheboh ni,kene antr kakak as plk…adoii..time kepala dah pusing2 dah…..+++ ngn ngtuk lgi…….tahan je las……nasib baik kurang jem…pastu as blik umh terus tdo,huh,,….bgun dr tdo,bersiap2 nk p jomheboh plk..hehe…sajer ,..duk umh pun bkn wat bnde pun….ondayway p tuh.jln xla jem sgt,hepi la kan,tiba nk parking kete..fuhhhh….owg(korang byang kan lah)sesak gile….adoii..as terpaksa parking berbayar tau…RM3,tp xpe la janji leh parking kan…huhu….pastu jln kaki p jomheboh buat kali ke brapa nth……hahaha..dekat punyer psal kan..hhuhu…..b4 jln2 kat gerai jomheboh,as mkn dulu lapaaaa…hahahha…


as N kak Jiha



suasana tgah ari JOMHEBOH ari ke 2

1-2) gerai Ribena N Scots diserbu

3-4) munir nyayi :)

settle isi perut,my sepupu ajk p jln2….as pe lagi p la ngn xbawak my aset(mama)…hehhe….ingt nk p beli Ribena kan ,bkn ape cz beg die kaler oren punyer pasal..hahah..time tu,kat gerai tongkat ali,ade Farah Af2,gerai Hotlink ade sofaz,tomok N akim…..gerai mytV3 ade munir..huhu..gerai studio Cereka ade,fizo,remy ishak(tu je las as thu)heheh….yg pnting gerai yg pling dekat ngn as nk tgk adalh gerai Biotech….di ctu ade Iqram Dindzly N Fouziah Ghous…huhuh….sempat la jugak as ambik gmbr bersama mereka……(to kak wani N kak zaya: jgn jeles tau)hahahahaha……time mlm plk,dah xde bnde,semua gerai2 ttup cz semua barang dah abis dijual hnyer tggl gerai kecil2 ni jer laa…..hehehe….as ingt nk tgk konset tp xjd……as terus blik cz as xtahan…my kepala dah mula migrain……sampai umh ingt nk update blog ni,tp as xterdaya letih punyer pasal kan….as terus tdo sampai pg.....hehhe…..hah pas blik dr kije trus as update punyer blog…….ni lah serba sedikit cite as pasal JOMHEBOH tuk kali pertama di negeri Kelantan……huhuhu…..KARAM SINGH WALIYA melaporkan khas untuk syasdina..heheheheheh(sambil angkat tgn)…..TO : MIRATUL NABILA……MRS POTATO SEDANG MENUNGGU ANDA DI KOTA BHARU(Pat2 la blik)hahhahahah………..TO : KAK WANI N KAK ZAYA…AMBIK LA PICS NI SEBAGAI KENANGAN KORANG OK….(sedey korang xdapt join)


as ♥ iqram


xsempat nk bergmbr ngn Fouziah Ghous






video

ucpan dr Iqram untuk warga KOta bharu

Sekitar JomHeboh ~1~

FRIDAY MARCH 26, 2010

Pertama kali jomheboh bertandang ke negeri Kelantan membuatkan org ramai berpusu2 datang ke stadium Sultan Mohammad Ke-4 hari ni…huhu…org hulu,org hilir,org gua,org mcm2 agama trun kb ari ni…hehehehehhehe….boleh dikatekan owg Kelantan ni mmg happening btollaaaa…….xhappening camne,jomheboh strt kul 10 pg,kul 7 pg dah jem jln…….hahahaha….tp as xp la pgi tuh….as p ptg lam kul 4.30 rse nyer la…heheh…tu pun dah kire sesak dh jln….terpaksa la as parking kete jauh….tp xla jauh mne,lam 100 meter kene jln kaki bru smpai kat medanusahawan..huhuh…..sampai jer ctu trus merendek…heheh….mula2 jln laju lgi..huh…..nk sampai tgh2 tu..slow dah…nk tau psal pe,org kiri kanan blakng depan full…adoiii……nasib baik as pakai slipa tggi,bkn ape cian la kat bdk2 kecik tu,xleh nafas la………macm2 bau ade,hahahahaha,,,,,…bau silky girl ade,silky 4 men ade..hahahah….(promote nih)hehe…first p,lansung xbleh beli pe2….huh……nk msuk dekat pun xbleh……sah nk ambik gmbr ngn artis….hehe….ambik pon sekadar yg mampu jer …


suasana ptg JOMHEBOH:)

jln2, as singgh la stu gerai ni kan ngn akak,ala bukan lame pun kejap je,tgk blakng aset kitrg dah xde,huhu,….aset kitrg tu ade la mama as la…huh….kakak n as cr la….xjumpa…adoii…cepat sgguh mama as jln..hehe…kitrg pun mls la nk cr,mayb die dah sampai kat medan usahawan (kedai spupu) tu…huhu…kitrg jln je la tanpa aset kitrg,nk beli pon xbleh cz dah berpisah ngn aset kitrg…hahahahahhaha…ngn keadaan letih N xbermaya,kitrg pon jln la pulang ke medan,korang nmpk x ape yg as nmpk?????????????upe2 upenyer aset kitrg dah sampai daaa…wat letih jer cr mama as……….relaks la sat..ltih kan….tibe waktu mlm,kitrg p ronda skli lagi,mne tau kli ni dapt beli kn,adoiii…….msih same cam ptg td la……teruk btul….huhu…..kitrg pun patah blik la….xlarat dah nk p,as duk kat jomheboh sampai kul 11 mlm,bkn ape,nk blik awal mayb kete xleh nk kuar,jem gile time tu…huhu…..so kitrg tggu je la….tgk jln dah reda,baru ambik nafas pjg2,truskan perjalanan..haha…..tp best gak..hehe…blik2 terus on9,rindu btul kat my husband(laptop)..hhe…..ni je la kot cite jomheboh tuk ari yg pertama…….as ltih sgt mlm ni…..as tdo dulu erk…natikan cite as tuk hari ke 2 jomheboh….karam singh waliya melaporkan khas untuk syasdina.blogsport.com..heheheheh(tq karam singh)

bergambr ngn my sepupu.....

1-3) dr jauh as tgk sofaz buat persembhan:)

4) org ramai berarak pulang..huhu...(kul 11 mlm)

GaRa-gAra Mr A !!!!!!

THURSDAY, MARCH 25, 2010

Kerana Mr A, as terpaksa off hp as 2 hari ni,bkn ape,as tensyen sgt bila tiap2 hari die kol,msj as tnyer wat pe,keje ke,dah mkn,minum,as tgh kalut buat kije pun die kol,sape xmrah…..lau korang marah x??????pg ni as bkk hp as,ade 10 miskol dr Mr A n lam 20 lebih msj Mr A antar kat as…..eeeeee…leh jd gile dibuatnyer…hhuhu….ptg td pas blik kije ngn letih n xbermaya nyer,die kol (mentang2 as on punyer hp) fuhh…tp nasib baik kakak as ade,as pas jer kat die..abis cite..huhu….kakak as pe lagi ,layan la….hu…as xkesah pun…lepas kol, die msj lagi….antara kandungan msj Mr A……..

Mr A : as bile kite nk jumpa??

As : ermm….nth,xjumpa kot..huhu

Mr A : ejas la biar leh jumpa,kejap pun xpe,boring ni…..

As : ermm….sori la Mr A,as nk kuar ngn akak, URGENT!!!!! Heheh..(tpu sunat xpe)

Mr A : nk kuar p mne????pastu jumpa camne????

As : (Xblasssss)…….

Hah g2 las lbih kurang cite die,byk lagi isi die,xkn as nk cite semua kn…mlm ni gerenti Mr A kol as lagi……..HELPPPPPP MEEE!!!……as xnk ckp ngn die…huhuhu

♥As N kAk waNIey♥

(TUESDAY, MARCH 23, 2010)


Fuh…ari ni btul2 bz as ngn kak wani,kebetulan sorang lagi cuti (kak jiha),penat giler as ngn kak wani pg td…tp xpe,keje kan,tu la Puan(kak wani) nk serius sgt,ni la padahnye sampai nk bertegur sapa pon xsempat,dr pg hingga tgh ari kitrg kalut mcm ribut,ade nk print,fax,binding,fotostat…adddoiiiiiii pening giler……hehehe…tp dalam kalut2 tu kan,kitrg sempat lagi sengih2 n suke2…heheheh….(bkn sengih n suke pepe pun,sengih n suke manje je)hehe ..hilangkan tensyen…cz semlm kitrg chat kat fb,kak wani ckp(kerja xleh main2 kne serius)as jwp la (ok,kite serius sampai petang)…xsangka plk serius btul2..hehe..klakar btul ari ni,…xtahan nyer,pas semua kije settle(tarik nafas pjg2),kak wani says : as u ok,..as says :ok jer puan (biar lam hati as kte,aduhh sakit pggng,tgn,kaki,N lutut) ….hahahahah.…betapa serius nyer kitrg keje ari ni sampai mkanan kitrg beli pon xabis,yg penting Milo Ais gerenti abis….hehehhe..


ingin tahu dengan lebih lanjut tentang business kami layarilah :

http://www.sriendang.com/

http://see-penginapan.blogspot.com/

semuanya ade disana:)

~Mr A~

(MONDAY, MARCH 22, 2010)

as bkn nyer knl sgt ngn Mr A ni,nk jadikan cite,mula2 Mr A ni msj as,as xlayan la cz no xknl kan,no kitrg sama yg depan Cuma beza yg blakang je la (Mr A = 4028,As = 4029),mulA2 die kol as,as pas je kat kakak ipar as,pe lagi,kak ipar as layan la die kat blkng as gelak sorg2 cz kak ipar as pon gelak jugak..hehehe….bkn ape,kak ipar ni bleh ckp Klntan,kedah pon bleh,so kak ipar as sejk ckp klntan sejk ckp kedah,Mr A pon jadi kompius yg mne btul…….lepas ltk hp,die msj (pelik btul awak ni)hehe….as ingt stkat tu je la…..2 3 hari lepas tu die msj…as xlayan la….heheh…mals la layan lau org xknl…bkn ape (abis krdt jer)hahaha…..pastu senyap 2 3 hari,2 3 hari pas tu muncul plk,eee..tensyen tol..hehe….smlm die msj plk (tnyer nme,duk mne,kije mne…blabla) siap kol as lagi tu (nk angkat ke x) as angkat la cz nk dgr suare die kan..hehe….MaaakkkKIIiiiiiiii,,………lembut btul suare die…(hahahahah) as pe lagi layan la sambil main laptop..huhu…..lme jgak cakp ngn die sampai kitrg xde modal nk borak…hehe…..lepas kol sambung msj plk (xkire kredt dah)hahahhahah….time tuh dah kul 12 tgh mlm lebey dah.pastu as yg mls nk layan,as kate la kat Mr A ni, as nk tdo sok kije….padahal as nk setting blog as ni cz dr smlm buat hal……(nasib baik die fhm)hehe…sori ye Mr A…as bgun pg ni,tgk hp,penh ngn miskol die N msj die saje…adoiiiiiiiiiiii…….dasyat btol laaaa…..as pe lagi bls la semua msj die…..adoii pnt tol layan mamat Mr A…lau as xblas msj die,die kol as plk….tp as lnsung xangkat,cz pg td as mmg bz sampai xckup tgn n kaki..hehe…pas settle semua kije,tgk hp..alahaaaiiii…6 miskol dr die…ermmm..apa nk buat ngn MR A ni..as pun xtau la pe nk buat…..xangkat kol die cian plk,….nk bls msj die,krdit dah xde…adoiii…so as buat bodoh je la…ada ke ptt die sruh as top4 semata2 nk main msj ngn die….ishh..xde mkne btul la die ni…len la as knal die….ermm….YA ALLAH TOLONGLAH HAMBAMU INI………

Saturday, April 10, 2010

besT GilerrrrRRrr :):)

(SATURDAY, MARCH 20, 2010)


dira ♥ miratul ♥ as

fuyooooo.....best gileerr semlm....pg kelmarin mama as p KL antar ank buah as (HaNna),as antar la die kat stesen bas lanGGar,septtnyer bas kul 8.30 pg,as punyer excited bgun tidur,ingtkn da lewat cz as bgun tdur 7.30 pg sbb kakak as kate bas tolak kul 8...fuhfuhfuhfuh..(den keno tipu laaa)...huhuh...pastu nk wait kul 8.30 pg tu,kitrg p mkn dulu isi perut yg lapar ni,kul 8.15 pg kitrg p la stesen bas,8 biji tayar body bas pun tarak nmpk lagi..adoooiii..teruk btul laaa....lam hati as (baik naik keteapi jer walaupun slow)..huhuhuh...kitrg tggu punyer tggu,kul 9.15 pg baru sampai...gile sejam tggu tu....pastu ape lgi blah la dr stesen tu..menyampah jer.....as ngn kakak as planing la nk p mne n sape nk pkai kete dulu,so as bg la dulu kete kat die..ehehehhe....as duk umh je la layan suami as yg tersayang (laptop),....pastu die blik,ingtkan lambt lagi nk kuar,upenyer die blik suh antar die umah kawan die..adoiii.....lepas antar die tuh,as blik la umah semula cz baju lom basuh lagi..hehehhehehe.......lepas semua kerja settle,as rilek la dulu sambil wait kuar ngan kwn as (miratul N dira)..fuhfuhfuh...sempat lagi as tidur b4 tuh,letih sangat cz mlm sebelumnya as kurang tidur...heheehe(biasa lah layan suami punya pasal kan) lepas terkejut dr mimpi hehe...tgk jam da lewat cz janji ngn miratul kul 2 ptg,pkul 2 duk umh lagi,as ingtkan as yg lewat,upenyer ade lgi yg lwat dr as(Datin MiratuL)hehehehee....lotih den nunggu datin ni...hahahahha..as ngn miratul biase la lau kuar msti xtau nk p mne,cz da boring,asyik tmpat same jerrrrrrrrr...lepas ambk miratul ambik dira plak..plan2 kitrg p la Pantai Irama Bachok,sampai ctu...perrggghhhh.....ramai giler owg,maklum la cuti skull kan....org couple pun ramai..hehehe....kitrg jln2 la kat tepi pantai tu,sambil cr kedai nk mkn,cr punyer la cr tuptup...jumpa la...nmpk cam sedap,pergghHHhh,,,,,semua tawar ,,,,kitrg mkn xrse pepe pun,nasib baik order ckit,,,ermm,...pas mkn ktrg smbung jln lagi......sambil posing2 kat pntai......kenangan la cz nk kuar camni bkn nyer selalu....huhu,...penat kami jln,terse nk mkn colek buah,huh,,,time tuh da terlepas yg best punyer.....so kitrg patah blik la colek punyer pasal kan..heheheh......kitrg beli la 3 bungkus(tq ye miratul lanjer kitrg) hehe....tanpa miratul xrase la kite nk mkn colek buah tuuuuu(ye ke!!!!!!)hhhhaha...as yg xtahan bau belacan nyer,...rse nk mkn jer terus..heheh......tp xleh nk mkn la cz as bawak kete kan,so suh la miratul suappppkannn(romantik gilerhahha....wwEEEEeeekkKkkkkSSsssss...hahahahahha...syok mkn colek sampai simpang pun bley terlepas..adoii..terpakse as patah blik cr simpang tu..hhuhuhu...lawak2...lepas antar kawan2 as,as p ambik kakak as plk then terus blik umh...hehe..sambil wait kakak as mengemas pepe yg patt,as tdo la jap cz mlm ni nk kuar plk ngn miratul,,heheh,,,,kul 8.30 mlm as p antar kakak as umh kwn die then trus ambik miratul,jalan jem giler...cian kat miratul tggu as lme (lam hati as,xpe blas yg petang td punyer)huhuhu....as kuar mlm tu pun xthu nk p mne,ingt nk mkn smbil on9,tp kedai tu xde pluq(kedekut punyer kedai)hahha...nk pakai bateri sejam lbih jer bley..huh..so kitorg xon9 cuma borak kosong jer..hehehehe....ringring(miratul kol zainab)heheheh,,,ajk kuar join kitrg...die nk jumpa kat hayaki,so kitrg p la hayaki lame(hhahahahah).....tgk2 org ramai gilerrrr.....cina+++++melayu-----india...hahahhaha...kitrg cr la tmpat strategik(tmpt ade pluq),fuhh,,,semua full....terpakse tggu dierg blaaaa...hahha....dapat tmpt dduk zainab sampai...time tuh da pkul 10.30 mlm...kitrg borak sambil on9 kat ctu sampai kul 11 mlm lebih....hhehe...mate as dah rse ngtuk dah time tuh..huhuh..miratul ngh rancak lagi on9,xlama kemudian kitrg pulang umh masing2 tapi as xblik umh cz da tgh mlm da(tkut) so as tido jer umh miratul,ingtkan nk tido terus cz as kije pg tu,sampai umh bkn nyer tido,tp sambung on9...hehehe....sampai kul 3 pagi.......as dah mimpi dah time tuh tapi miratul masih lagi layan suami(laptop) die,xtau la as die tido kul bape...sedar2 da pagi.....(as SAys : morning miratul,miratul SAys : morning...(continue tido)hahahhahah.......as xnk kacau miratul yg tgh syok tido so as blik jer pgi tuh ngn mate yang masih lagi sayu...huhuhuhu.....sampai umh,mandi,pakai baju(wajib tu)hahahha......THEN....wORKKkkkkkk...hehehhehe.....

LaMbaiAn terakHir 3sya :(

(THURSDAY, MARCH 18, 2010)

ermm......mlm ni as sedey sgt,ank buah as (3sya & dina) da blik JB td naik keretapi...rse xpuas jer main ngn korang seminggu,bkn ape time diorg blik as kije n xleh nk ambik cuti,kebetulan hari tuh bos xde,so kne la kije ngan hati duk kat umh....hukhuk....as p kije nasib baik dieorg dah bgun so bleh la as sarapan ngn dieorg,..hepi sngt time tuh,rse xmo p kije jer,tp xleh la,kije tetap kije..kankan....ermmmmm.....bile as blik kije,as xsempat layan dieorg lebey2,letih punyer psal,natikan xpasal2 slh sorang nangis (bkn as pukul tau,cuma cubit manje g2 jer)hehehe.....tp as hepi sgt bile bersma ngan 3sya N dina ,cz dieorg las penyeri hidup as yg xberseri ni...heheh..InsyaAllah akhir bulan ni cuti pjg kan,so bleh la as naik JB,lau sempat la,lau x,terpakse tggu korang bulan 6 nanti...fuhhfuhhufhh...lmBtnyerrrr............sampai skng masih teringt2 lambaian korang td.........(rse nk nangis jer td tp tahannnnn....hhahah....(kontrol malu la konon2 nyer)..hehehehhe...

peNing-peNing :)

(SATURDAY MARCH 13, 2010)

jgan risau,as bukan pening pe pun,as pening cz xthu nk beli present ape kat ank buah as (haNNa) cite die camni (dgr tau)huhuh.......sebenrnya kitrg plan nk smbut birthday hanna yg ke-7 kat umh mok die,birthday die 7/03 tp kiteorng buat lmbt ckit cz nk bg semua owg berkumpul bkn nyer senang kan,so,bila tiba cuti skull,semua blik kmpung,hah time tuh kitrg buat...baru meriah semua ade kan...hheheh...nk jdkan crite,as ni suke buat kerja last minit,...buat majlis petang,pg as kije.so tgah ari terpakse cr gak present tuk haNNa nati xpsal2 plk die majuk..huhuuh...As mmg pening time tuh xthu nk beli ape kat die......as nk beli teDDy Bear mok die dah kasi,nk beli jam,mesti lme2 rosak kan...........2 jam as jln2 kat Kb MaLL tuh(letih giler),so as pikir punyer pikir....as beli bju je tuk die (ok la tu pade xde kan)....adoiiiii.....tgk2 bleh tahan harge die...hahahah..dah la as tgah pokai time tuh,terpakse la pnjm mama punyer pulus..hahahha..teruk btul kan cik ah Hanna..hehe..tp as ganti blik duit mama,(kne p korek ni)hahahhahahahha.........nasib baik la padan bju tu ngn Hanna....fuhhHHhhhhh.......




mY heaRt ♥♥♥

(WEDNESDAY, MARCH 17, 2010)



ok skng as nk cite pasal my heart as(bkn my heart yg tu ok)hehehh....ni psal family as..tanpa family mayb kita hidup pun jd huru hara kan..heheh....first,family as sederhana jer,xkaya N xmiskin,sedang2 jer..huhuhuh..haaaa ari tu as ade kte kan yg as ade abg bkn abg xkandung tau...huh....abg as kahwin n m'puyai 1 org ank....nme wife die kitorg pggil die kak rina...diorg tggl kat KL...kakk as plk tggl kat Johor n b'kerja sebagai Penguasa Kastam kat sane,kakak as yg ni pun dah kahwin N m'punyai 2 org ank..huhu...nme husband die abg Ju..huhu...so as ade 3 ank buah la (hanna~3sya~dina)....mereka semua pgGil as,cik ah....huhuhuhu....kakak as sorang lgi masih blajar N adik as plk baru jer tamat bljr SPM 2009.......then as plk dah keje..aiyaaa....lupa plak kat mama as,as sayang sgt kat mama,tanpa mama mayb as xleh hidup kot,cz mama lah segalanya buat as,tq ye mama tuk segalanya.......stkat tu jer pasal mY hEart as,heheh....(utamakan family anda n jgn sisih mereka wlaupun mereka dlm kesusahan ok)renung2kan n selamat beramal...hahah..






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...